Türk futbolundaki 2 dev çınarın ‘’süper’’ kupa adına mücadele etmesi için Suudi Arabistan’da düzenlenen organizasyonun skandallığı sonrasında bir skandal’a daha imza atıldı.

TFF beceriksizliği ile oynanamayan maç Şanlıurfa’ya alındı. Bu maçın tarihinin belirlenmesi 2 kulüp ve federasyonun görüşmesi ile gerçekleşti. Bu süreçte hem Galatasaray hem Fenerbahçe, Avrupa macerasına devam ediyordu. Galatasaray’ın Sparta Prag maçıyla Avrupa serüveni bitti, Fenerbahçe ise son 16 turuna kalarak Yunan ekip Olympiacos ile eşleşti. İşte bu eşleşme Fenerbahçe’nin bu maçtaki ‘’protestosunun’’ ilk sebeplerinden oldu. Fenerbahçe Süper Kupa oynandıktan hemen 3-4 gün sonra Avrupa maçı oynayacağını belirterek TFF’den Süper Kupa'nın ertelenmesini talep etti ancak TFF bu talebi geri çevirdi. Bunun üstüne Trabzon’da yaşanan olaylar Fenerbahçe’yi ve özellikle Ali Koç cephesini radikal kararlara itti. Olağanüstü Kongre’yi toplayan Ali Koç, dünyanın her yerinden katılım sağlayan üyelerle toplandığı akşamdan karar alamadan ayrıldı. Taraftarlardan hatta üyelerden de tepkiyi alan Ali Koç bu sefer U19 formülünü ortaya atacak ve tartışmaları başlatacaktı…

BİR TARAFTA DEPREMZEDELER BİR TARAFTA MASUMZEDELER

Depremzedeler için Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak 2 önemli kulübün maçının Şanlıurfa’da oynanması planlandı, yaşlısından gencine tüm kent maçın heyecanı ile yanıp tutuşurken hayal kırıklığı yaşadı. Depremzedelerin masumluğunun üstüne ek olarak başka masumzedeler de eklendi. Bu masumzedeler, Fenerbahçe gibi kutsal bir kulübün, hatta ülkenin geleceği olan pırıl pırıl gençleri ve organizasyon için orada görev alan tüm emekçilerdi…

7 Nisan günü öğlen 12.00’de Giresunspor ile lig mücadelesi veren Fenerbahçe U19 takımı, maç sonrasında apar topar Şanlıurfa yolcuğuna başladı, devamında sahada maç öncesi idman eforu gösterdi. Maçtan çekilmek için -tahminimce- maçın faul veya taç şeklinde duraklamasını bekleyen Fenerbahçe yönetimi, maçın duraklamasını İcardi’nin golüyle dramatik şekilde 50. saniyede aldı. İcardi’nin attığı bu dramatik gol, Ali Koç’un bu kararını desteklemeyen Fenerbahçe taraftarının ‘’haksız kupa aldınız’’ argümanına anti-tez oldu. Çünkü takım çekilmeden Galatasaray golü bulmuştu…

Öğlen maç, sonrasında yolculuk, sonrasında ‘’süper’’ kupa öncesi idman ve daha sonrasında bu skandal tablonun içinde yer almak zorunda kalan -saha kenarına belki de istemeden gelen- gençler, evlerine gitmek için tekrar yola çıktılar. Ek olarak maç gününe kadar stadyumdaki çimden sorumlu emekçiden tutun stadın seslendirmesinden sorumlu olan çalışana kadar tüm görevliler bunu hak etmediler. Masumzede olarak tarihe geçtiler.

Ali Koç ve Fenerbahçe yönetiminin Türk futboluna yönelik ‘’protestosu’’nun tutumunun doğruluğu veya yanlışlığı tartışılır fakat taraftarlığın ağır bastığı denklemde yöneticiler aldığı kararın sorumluluğunu da yüklenmelidir. Sayın Ali Koç, ülke futboluna yönelik kahraman olma çabasını ucundan desteklesem dahi sergilenen tutum (U19 kararı, saptırılarak yapılan sert açıklamalar) kahramanlığın maalesef önüne geçmiş, önemini yitirtmiştir.

URFA HALKINA SAYGI

İcardi’nin golü sonrası Fenerbahçe yöneticileri hakemlere geri dönmeyeceklerini belirterek sahadan ayrıldı. Sahadan ayrılan oyuncuları Galatasaray takımı alkışlayarak uğurladı, sonrasında ise takım ikiye bölündü ve yelekler Urfa halkı için giyildi.

Şanlıurfa halkı’nın az da olsa seyir zevki yaşamasına olanak sağladı Galatasaray. Rüyalarını süsleyen, hayatının merkezine takımını koymuş olan ve hayranlık duydukları futbolcuları çıplak gözle izlemek için tüm çabasıyla ve iyi niyetiyle oraya gelen taraftarlara büyük bir jest yapan Galatasaray’a buradan teşekkür ediyorum.