İki klasmanda da şampiyonların belli olduğu 2023 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonunun 21. ayağı Brezilya

Norris, Miami'de Verstappen'i geçerek ilk F1 zaferini elde etti Norris, Miami'de Verstappen'i geçerek ilk F1 zaferini elde etti

Tutkulu taraftarları ve heyecan verici pist yapısıyla ünlenen, ayrıca F1 tarihindeki en ikonik anlardan bazılarına ev sahipliği yapan Interlagos'ta bu hafta sonu Sprint Shootout formatı uygulanıyor. 

Dolayısıyla bu hafta sonu Pazar günkü ana yarışa ek olarak Sprint yarış da yapılıyor. Birkaç saat önce bu yarışın gridini belirlemek için Sprint Shootout yapılmıştı.

O seansın en hızlısı McLaren pilotu Lando Norris olmuştu, İngiliz pilot pilot böylelikle 24 turluk mücadeleye ilk sıradan başladı. 

Gridde onun hemen arkasında Max Verstappen vardı. İkinci çizgiyi Sergio Perez ve George Russell paylaşıyordu. Üçüncü çizgide Lewis Hamilton ile Yuki Tsunoda vardı. 

Charles Leclerc, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz ve Oscar Piastri ise ilk 10'u tamamlıyorlardı.

Yarış öncesinde merak edilen bir diğer husus takımların lastik seçimleriydi. Haas pilotları ve Logan Sargeant (orta hamur) dışında herkes yumuşak lastiği tercih etmişti. 

Startta liderliği alan Verstappen, bu sezonki 4. sprint galibiyetini alarak 8 puanı hanesine yazdırdı. 

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Norris, son 7-8 tura kadar Verstappen'in 1.5 saniye kadar arkasında kalsa da özellikle de son bölümde lastiklerinin de bitmesiyle Verstappen'den koptu ve 2. sırayı aldı. 

Son zamanlardaki en güçlü hafta sonlarından birini geçiren Sergio Perez ise sprint podyumunu tamamladı. Perez, böylelikle İtalya GP'nin ardından ilk defa bir sprint ya da ana yarışta ilk 3'e girmiş oldu. 

Yumuşak lastikleri fazlasıyla aşındıran Mercedes'te George Russell dördüncüydü, Charles Leclerc ilk 5'i tamamladı. 

Meksika'nın ardından Brezilya'da da güçlü bir görüntü çizen AlphaTauri'de Yuki Tsunoda altıncı sırayı aldı ve takımına önemli puanlar kazandırdı. 

Özellikle arka lastiklerini korumakta zorlanan Hamilton, oldukça yavaş kaldığı bu yarışta damalı bayrağı 7. sırada gördü. Günün son puanı ise Sainz'a gitti. 

Brezilya GP, Pazar günü TSİ 20.00'de başlayacak. 

Kaynak: motorsport.com

Editör: Erdi Yılmaz